Om oss

Om oss

It´s not just a camping, it´s a family hood


Överhörnäs Camping grundades i mitten av 50-talet och initialt erbjöd campingen uthyrning av mindre stugor. Några av de ursprungliga stugorna finns fortfarande kvar, dock i något moderniserad form.  


Med tiden blev det allt vanligare att gäster hade egna tält eller husvagnar. Med den ökade efterfrågan på campingtomter växte campingområdet över åren ner mot det som tidigare var betesmarker. Detta område är det som idag består av campingtomter ner mot fjärden. 


Campingen blev kvar att drivas av samma familj fram till 2017. Under senare år var campingen obemannad och därav tillkom systemet med självincheckning.


Vi som sedan 2018 äger och driver Överhörnäs Camping heter Matias & Jens. Att det för oss blev en camping är en ren slump.

Vi har under de senaste 20 åren bott på många platser, bla Kina, Spanien och senast i USA. Kort och gott, vi kände att tiden va rätt för oss att hitta en fast punkt att bosätta oss på, gärna något i en naturnära stad. Då Jens har familjeanknytning till Ö-vik kände vi att området va rätt. Vi sökte en sjönära tomt att bygga något på, alternativt något intressant befintligt hus. 


Via kontakter fick vi veta att Överhörnäs Camping med tillhörande

bostadshus var till salu och vi åkte hit omgående våren 2018 för att titta närmare på stället. Vi slog till direkt!


Att utveckla något eget har alltid funnits och vad är då inte bättre än en säsongsbetonad campinganläggning. För att skapa en trivsam camping krävs insatser och under de senaste säsongerna vi skapat nya campingtomter, renoverat stugor och servicehus, byggt kiosk, skapat uteplatser och byggt webbsida. Vår ambition är att skapa den allra mysigaste campingen i Höga Kusten! 


Även om Överhörnäs Camping är en bisyssla som vi tar på största allvar har vi också andra jobb. Matias är utbildad jurist och arbetar idag med egen verksamhet innom revision. Jens är utbildad

bildesigner och jobbar idag som global designchef för ett Kinesiskt

företag som utvecklar och tillverkar batteriprodukter. 


Utöver oss två består vår familj av vår dotter Lilly samt vår franska

bulldog Cliff. 


Har ni synpunkter på vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre, tveka då inte att prata med oss. Vi tar tacksamt emot er feedback. 


Skål!

Matias & Jens

Flygbild över campingen 1960-tal

Matias & Jens

Delar av vårt gäng som ser till att er vistelse blir den bästa möjliga.